Tips om langer plezier van mooie nagels te hebben

 

Gebruik voor de dagelijkse verzorging van uw kunstnagels een verzorgende nagelolie. Breng minimaal 1 x per dag de olie zowel op de nagelriem als onder de nagel aan. Hierdoor blijven de nagels en de nagelriemen soepel. Bovendien voorkomt de olie uitdroging van de nagels en nagelriemen.

 

Gebruik uw nagels niet als gereedschap! Dit voorkomt scheuren en breken van de nagels.

 

Wanneer u uw nagels met regelmaat stoot, vijl ze met een goede vijl iets korter. Het is vaak een teken dat de nagels te lang voor u zijn. Zo voorkomt u het loslaten van de kunstnagel. Hard stoten kan uw nagels afbreken, doordat deze sterk ombuigen, hetzelfde zal kunnen gebeuren bij uw natuurlijke nagels.

 

Knip nooit met een nagelknipper of schaar de kunstnagels, deze zullen barsten, breken, splijten of inscheuren. Wanneer er een nagel los zit door bv hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties, laat de nagel repareren.

 

Verwijder liever niet zelf uw kunstnagels. Daardoor kunnen uw natuurlijke nagels flink beschadigd raken.

 

Gebruik altijd huishoud handschoenen wanneer u schoonmaakmiddelen gebruikt zoals bv terpetine, aceton, kalkreiniger, benzine, cilit bang, dusty ect... Kunstnagels zijn niet bestand tegen deze middelen en het is ook slecht voor de huid van uw handen. Gebruik ook handschoenen als u in de tuin werkt, aarde onder de nagels is lastig te verwijderen en kan daardoor problemen geven met infecties. Draag handschoenen bij het verven van haren en het marineren van vlees. De kleur kan in de nagels trekken.

 

Nagels lakken is prima, gebruik ten alle tijden een base coat voor u gaat lakken. Dit voorkomt verkleuring van de nagels. Gebruik eventueel een top coat om het goed te sealen.

 

Voor het verwijderen van de nagellak gebruikt u remover zonder aceton, aceton beschadigt de nagels.

 

Als de nagels regelmatig loslaten kan dit ook vele andere oorzaken hebben, zoals bv ziekte, medicijngebruik, narcose zwangerschap, overgang, hormoon schommelingen ect.

 

Laat uw nagels altijd op tijd bijwerken. Uw nagels groeien normaal door. Het is belangrijk om elke drie á 4 weken een opvulbehandeling te laten doen. Zo blijven uw kunstnagels in goede conditie en worden ze weer netjes in balans gebracht.

 

Belangrijk is om uw handen goed te blijven verzorgen. Gebruik steeds een verzorgende handcreme en 1 x per dag nagel olie.

 

Heeft u toch nog vragen ? Bel of mail me en ik informeer u graag verder.